lördag 9 maj 2009

Underbara Vår...

Hallå !
Allt väl ? Jag mår prima, mycket tack vare våren som värmer... Blommorna blommar och det doftar underbart både inne och ute, synd bara för de som är allergiska.

Nu när sommaren närmar sig och utställningen likaså så måste jag måla signalflaggor. De som hänger på väggen har jag visat förut men de här två stora är nya och målade på gamla träplankor, de väger bly... !

I den första tavlan så har jag de traditionella färgerna, rött och blått och till den andra tavlan valde jag brunt tillsammans med lite blåa nyanser.


Man kan ju låta såna här tunga saker stå på golvet också men då kanske man ska måla flaggorna rätt också...
Ha det underbart i solen, förhoppningsvis... och lämna gärna en kommentar så blir jag glad...
Kram / Carre

söndag 3 maj 2009

Änglatavlor och gamla tidningar...

Hej alla glada !


En fantastisk helg vi fick, solbrännan är redan på topp, iallafall ansiktet och armarna... ;). Jag håller på med körkortet nu... Ja, jag vet det é dags nu... men iallafall, man märker ju att det inte är lika lätt, jag är mycket räddare i trafiken och det är väl åldern som gör det antar jag, men det går framåt och nu i veckan kör vi intensivt så att tanten får den så snabbt som möjligt. Vädret har gjort så klart att man har varit ute men idag fick jag behoven tillbaka av att pyssla, jag valde mellan att måla eller decopage och det blev decopage för jag ville så gärna fixa söta tavlor av dessa underbara små änglar.
Snart har syrran Pirre och jag utställning i Dalarna så då är ni Välkomna !

Jag var på loppis häromdan och ÄNTLIGEN hittade jag gamla tidningar som jag tänkte skulle passa bra till pyssel. Tidningarna är från År 1886 - 1947.

När jag såg dessa visste jag vad jag köpte de till men mannen som sålde de sa... " Kom ihåg nu att du bevarar de väl till nästa generation så att de också får njyta av dessa härliga tidningar..." Jaha, tänkte jag. " Ja visst ska jag göra det" sa jag och gick därifrån. Sen kunde jag inte glömma hans kommentar och har fortfarande inte bestämt mig om jag ska klippa i nån utav de eller bara spara de. Men de är ju för härliga att läsa i, det finns mycket reklam i alla tre faktiskt fast den äldsta är som en biblisk tidning med små jesus affischer och delar av bibeln tror jag, som man kunde läsa i om man var lite mer förmögen eftersom det bara var de rika på den tiden som fick denna tidning.


Här har vi " Husmodern " med en " Rättvikskulla " från 1923


Ha det nu så fantastiskt bra så ses vi när vi ses...
Kram Carre