lördag 7 februari 2009

Rosa Vallmo

Hej !
Allt bra ? Jag mår kanon bra denna lördag kväll.
Veckan på jobbet var tung så helgen blir till och vila upp sig med målning och släktträff...

... Ja, jag tycker inte att det är stressigt med hela familjen samlad som vissa kanske gör ! ; )
Här har ni en tavla som jag målade klart för en stund sen. Ramen fick jag av en underbar kollega till mig men den var guld- och grönfärgad och det ville jag inte ha, så då tog jag fram penseln och efter några drag så vart den vit.
Motivet blev faktiskt exakt som jag tänkte mig från början, ibland så kan man ju ändra sig under målningens gång, men inte denna. Text i bakgrunden och en av mina älsklingsblommor, vallmon. Tyckte också att tavlan skulle vara så ljus som möjligt så det blev rosa blommor.

Har inte hunnit bestämma mig var den ska hänga än men jag hittar väl en plats...

Tusen tack för alla varma kommentarer och mail och ha det gott tills vi ses igen...
Kram Carre


torsdag 5 februari 2009

Stolen och ramen...

Hej alla glada...
Det är snö här i Södertälje igen, men väldigt milt. Var ute med fritisbarnen hela eftermiddan och det var skönt med mycket frisk luft så nu är man lagom trött... Igår började jag måla min gamla indiskaram som jag fick av mamma för typ tio år sen i julklapp, då hade jag allt i mörk trä, men kände nu att det var dags med mer vitt. Vallmon har jag målat 2001.
Eftersom ursprungsfärgen var mörk brun var det bara att måla med vitt och shabba till det.

Databordet är ett gammalt bord köpt på Mångfaldenshus i Turinge, med en ljusblå färg och så här ser den nymålade stolen ut.
Det var mer jobb än jag trodde och är jag riktigt duktig så finns det sju stolar till och ett matsalsbord som ska målas, men det får bli en annan gång.
Nu behöver jag en fin stolsdyna så är det klart.

Ha en trevlig helg och pyssla på...
Kram Carre